Followers

Saturday, May 21, 2011

Apabila Ular Hitam Masuk Rumah...maka..

Assalamulaikum..salam sejahtera dan salam 1 m'sia...
Semalam pada 20 mei 2011..
Rumah aku digemparkan dengan kedatangan binatang yang berbisa ini..siyes aku xjemput pun dia datang sendiri..!!
hahaha comel lor plakk

Ok semua kekecohan start time aku ke dapur nak basuh pinggan tiba2 aku nampak ekor binatang warne hitam main2 kat pintu dapur..pada mulanya aku ingat ekor biawak tapi de gak terdetik maybe ekor ular..nak ushar dengan lebih teliti aku mmg tak berani lahh.By time mama turun jer aku cakap apa aku nampak..mama  mmg fobia dgn ular dia punyer geli + takot mmg kalah aku yg takot dengan lipas hahahahaha.

lebih kurang mcm inilah reaksi dia..huhu
Nak xnak aku kena gak mintak tolong dgn jiran aku sebelah aunty tu org india tapi disebabkan keperhatinan dia aunty tu lari ke belakang dulu bawa kayu dgn anak dia nak tolong.Godak punyer godak mmg betul ape yang kteowg sangke anak ular hitam berlingkaran kat rak belakang rumah.Tapi disebabkan kepercayan org india aunty tu xbrani nak pukul or bunuh ular itu sbb takut nanti kne balasan.Well dalam islam sendiri ada cerita dan tanda2 pasal ular hitam.Mama pun kol bomba finally anak ular itu dpt ditangkap.Mama aku jgn cakaplah dia mmg ddk jer dlm rumah aku dgn adik aku yg berjaga kat belakang..seramm sangat tapi terpaksa beranikan diri..kalu tak siapa lagi..ok ini salah satu tanggungjawab anak sulung gak lah..

ular kecik jer tapi yg dtg lori bomba besar cam rumah terbakar hehe
 
abg nie cam cuak2 aku lagi lah cuak jadinya..!!

habis depa selongkar rak tu barai gak ar..

perghhh gagah gilor hahahha

tadaaa ini lah anak ular tu comey lah plakk aku tgk..haha


p/s : tapikan ada makna yg tersirat ke disebalik semua ini siapa yg tahu share bolehh?? hehe tq kowg baca..terbaekkklah kowgg :)

3 comments:

  1. ehhhh. ade org na dtg minang ke sya? hikhik. (:

    ReplyDelete
  2. hah?? yeke weyy em aku de gak dgr owg ckp camtu hahahahha alllaaaaa xmoh awal lg

    ReplyDelete
  3. takot nyer sya..
    geli siott....

    ReplyDelete